26 Aralık 2016 Pazartesi

Cennete Mektup sinema ödülü haberi

Koruncuklar İçin B.A.K Liselerarası Senaryo ve Kısa Film Yarışması” bu yıl 2. defa düzenlendi. Tüm lise öğrencilerine açık olan yarışmaya 30 dakikayı aşmayan kurmaca filmler katılabiliyor. Aday olacak kısa filmlerde tema sınırlaması yok. Senaryoların bu yılki teması ise “mülteci çocuklar”dı.

Bu haberden çok etkilendiğini dile getiren Bostan, senaryosuyla 2. Koruncuklar İçin BAK Liselerarası Senaryo Yarışmasına katıldı. Vakıf başkanı Mehmet Güleryüz, Bostan’ın senaryosunun çok dokunaklı olduğunu, bu yüzden jürinin kayıtsız kalamadığını ifade etti. Yarışmaya katılan tüm senaryoları beğendiklerini fakat Deniz Bostan’ın değindiği önemli nokta ile öne geçtiğini dile getirdi. Suriye'de bombaların içinde tüm sevdiklerini, ailesini kaybeden küçücük bir bedenin "insanlığı sorgulayan" bu mektubu senaryolaştıran ve geçtiğimiz akşam Şişli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödülünü alan Deniz, dünyanın artık bu sorunu görmezden gelemeyeceğini belirtti.

İŞTE SURİYELİ ÇOCUĞUN O MEKTUBU

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na geçtiğimiz yıl sinema eğitimleriyle destek vermeye başlayan SETEM; bir yıl boyunca 60 Koruncuğa oyunculuk, senaryo yazarlığı, kameramanlık, ışık asistanlığı ve makyözlük dallarında eğitim vermişti ve Koruncuklar yıl sonunda eğitim sertifikalarını almıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder